Hoe stel ik Outlook 2007 in?


Voor het instellen van uw e-mailaccount heeft u uw e-mailgegevens nodig.

1.) Na het openen van “Microsoft Office Outlook 2007” klikt u boven in het menu op “Extra” en vervolgens op “Accountinstellingen…“.

outlook2007_stap1

2.) Er wordt een nieuw scherm “Accountinstellingen” geopend. Onder het tabblad “E-mail” kiest u voor de optie “Nieuw…“/

outlook2007_stap2

3.) U krijgt nu het scherm “Nieuwe e-mailaccount toevoegen” te zien. U dient in dit scherm te kiezen voor de optie “Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTP”. Klik nu op de knop “Volgende“.

outlook2007_stap3

4.) Let op!. Het is belangrijk dat u in deze stap kiest voor de optie “Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren“. Nadat u deze optie heeft aangevinkt kunt u op de knop “Volgende >” klikken.

outlook2007_stap4

5.) U dient nu te kiezen voor de optie “Internet-e-mail(Verbinding maken met uw POP-, IMAP- of HTTP-server om e-mailberichten te verzenden en te ontvangen.). Nadat u deze optie heeft gekozen kunt u op de knop “Volgende >” klikken.

outlook2007_stap5

6.) Onderstaande velden dienen allemaal correct te worden ingevuld. Sommige gegevens kunt u vinden in de Webhosting Manager.

Naam: Uw naam wordt gebruikt voor het versturen van de e-mail.
E-mailadres: Het e-mailadres welke u aan het instellen bent.
Type account: U dient te kiezen voor de optie “POP3“.
Server voor inkomende e-mail: Dit is te allen tijde “mail.uwdomeinnaam.nl“.
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Dit is te allen tijde “mail.uwdomeinnaam.nl“.
Gebruikersnaam: De gebruikersnaam van het e-mailaccount.
Wachtwoord: Het wachtwoord van het e-mailaccount.

Klik na het invullen van alle velden op de knop “Meer instellingen…“.

outlook2007_stap6

7.) Er wordt een nieuw scherm “Instellingen voor internet-e-mail” geopent. Klik op het tabblad “Server voor uitgaande e-mail” en kies de optie “Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist“. De keuze “Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail” kunt u laten staan.

Klik nu op het tabblad “Geavanceerd“.

outlook2007_stap7

8.) U dient in dit scherm het veld “Uitgaande e-mail (SMTP)” te wijzigen. Standaard staat hier poortnummer “25” ingesteld. U zult dit moeten wijzigen naar poortnummer “625“. Klik na deze wijziging op de knop “OK“.

outlook2007_stap8

9.) U keert nu terug in het hoofdscherm. U kunt direct op de knop “Volgende” klikken.

outlook2007_stap9

10.) U krijgt in het laatste venster een volooid melding “U hebt alle vereiste gegevens opgegeven voor het instellen van de account. Klik op de knop “Voltooien” om het instellen van Microsoft Office Outlook 2007 af te ronden.

outlook2007_stap10

Gefeliciteerd! U heeft zojuist uw Microsoft Office Outlook 2007 ingesteld.

Mocht u ondanks het stappenplan in dit artikel er niet uitkomen of na het instellen een probleem/foutmelding krijgen, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. In een dergelijke situatie willen wij u verzoeken om een duidelijke beschrijving/foutmelding mee te sturen.

Terug naar Help